soveværelse inspiration

Bambus sengetøj blødt som silke

ENJOY sengetøj fra Norske Turiform® er fremstillet i 100% bambus. Bambussen er satin vævet, hvilket gør at det føles utrolig blødt – ja, næsten silkeblødt.

Bambus sengetøj er også kendt for at være temperaturregulerende samt for at lede fugt og sved væk fra kroppen – i modsætning til bomuld, som har en tendens til at absorerer både fugt og sved. Med den tætte vævning og bambussens antibakterielle egenskaber, gør dette sengetøj særdeles velegnet til personer, der lider af allergi over for husstøvmider.

Bambustekstil

Lækkert og blødt som silke

Der er allerede mange der har forelsket sig i de bløde bambustekstiler, der fra naturens side, er et både bæredygtigt – og miljøvenligt materiale. Tekstilfibre fra bambusplanten har en naturlig rund overflade, hvilket gør at de føles enormt bløde og behagelige mod huden.

Fugtabsorberende – transporterer vand og sved effektivt væk fra kroppen

Tekstiler af bambusviskose er, ligesom bambusplanten, effektiv til at optage vand. Planten kan absorbere helt op til 300% af sin egenvægt. Denne egenskab gør at bambustekstiler er langt bedre til at transportere fugt og sved væk fra kroppen end f.eks. bomuld.

Antibakteriel – en naturlig egenskab fra bambusplanten

Stoffet er modstandsdygtig overfor bakterier og svedlugt, hvilket betyder at det kan vaskes ved lavere temperaturer (ca. 30 gr. C) – ligesom det heller ikke er nødvendigt at vaske så ofte. Bambusfibrenes styrke aftager, når de bliver våde – og derfor anbefaler vi altid at lufttørre frem for at bruge tørretumbleren. Det betyder – sammen med færre vask ved lave temperaturer – et minimalt energiforbrug og dermed også mindre belastning af miljøet.

Biologisk nedbrydelig

Bambusfibre betegnes også som regenererede cellulosefibre. De nedbrydes 100% i naturen, i lighed med bambusplanten selv.

Bambusplanten

Verdens mest CO2 optagende plante – sænker drivhuseffekten!

Bambusplanter absorberer fem gange så meget kuldioxid og producerer 35% mere ilt end en tilsvarende mængde træer, og styrker dermed kampen mod global opvarmning. Planten kræver meget lidt vand for at gro, og kan dyrkes helt uden brug af gødning og pesticider. Årsagen til dette er bambusplantens effektive forsvar overfor bakterier og svampeangreb – en naturlig egenskab som også gavner slutproduktet.

Grøn omstilling

Planten styrker jordens sundhed ved at udskille overskydende nitrogen, ligesom det omfattende rodsystem er med til at opretholde flodbredder, samt forhindre jorderosion og vandafstrømning. Bambusplanten sætter selv nye skud når den bliver fældet, hvilket alt sammen bidrager positivt til den grønne omstilling.

Moso Bambus

”Bambus” er en fællesbetegnelse for forveddede eller træagtige græsarter fra områder med tropisk eller subtropisk klima. Der findes langt over tusind forskellige arter, der er inddelt i cirka firs slægter. Det er typisk Moso kæmpebambus – der primært gror i det nordlige Kina eller andre steder i Asien – som anvendes i tekstilproduktionen. Og denne bambus art indgår ikke i de ca. 25 arter, som Pandabjørnen har på sit menukort – og har dermed heller ingen indflydelse på den populære bjørns ve og vel.

Fra træ til tråd

Processen

Bambusviskosen, der anvendes i vores tekstiler, produceres ved at udvinde bambus pulp fra plantens kerne. Herefter omdannes den rå pulp til bambuscellulose på traditionel vis, som det er blevet gjort siden metoden blev opfundet tilbage i starten af 1900-tallet. De regenererede cellulosefibre spindes til sidst i processen til en tråd, der kan væves til f.eks. dynevår eller sengelinned.

Certificering

Vores fabrikker anvender højteknologiske og moderne maskiner i produktionen, ligesom alle produkter er OEKO-TEX Standard 100 certificerede og lever op til kravene i klasse 1, som er den strengeste af de 4 klasser. Det er din garanti for at der ikke er rester af pesticider, tungmetaller eller andre sundhedsskadelige kemikalier i det færdige produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *